Diamanty českého byznynsu

Partneři
pátek 12.04.2024 |Archiv

Diamanty českého byznysu znají první oceněné a poprvé v historii je STASTO oficiálním partnerem této akce.

Diamanty českého byznysu znají první oceněné a poprvé v historii je STASTO oficiálním partnerem této akce.

V brněnském hotelu Courtyard by Marriott byly v úterý 9. dubna předány první modré pyramidy nejúspěšnějším firmám z krajů Zlínského, Vysočina a Jihomoravského. Oficiálně tak byl zahájen třetí ročník žebříčku, který si klade za cíl odměňovat ekonomicky úspěšné a stabilní firmy ve všech čtrnácti regionech České republiky – seriál bude pokračovat 25. dubna v Plzni a letošní ročník se uzavře 22. října v Praze.

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou soutěže – o pořadí firem rozhoduje Diamantový index, který na základě objektivních ekonomických ukazatelů, jimiž jsou Nárůst tržeb, Nárůst aktiv, ROE a Běžná likvidita, vyčísluje společnost Dun & Bradstreet. Hodnotí se poslední tři roky (v letošním ročníku tedy léta 2020-2022), každý samostatně a každý jinou vahou.

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v České republice, které splňují obrat 100 mil. Kč až 5 mld. Kč, mají veřejně dostupné účetní závěrky za poslední tři roky a jejich konečný vlastník je minimálně z 49 % český. Kvalitativním kritériem je schopnost firem dostát závazkům, což znamená, že hodnocená společnost nesmí být v likvidaci či insolvenčním řízení a současně nesmí být evidována jako nespolehlivý plátce/osoba s pohledávkami státu či dalším subjektům. Vyloučeny jsou také firmy působící ve specifických oborech podnikání – finanční instituce, výrobci zbraní, výrobci a distributoři pohonných hmot a paliv, sázkové kanceláře a organizátoři hazardu.

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – zástupci nejlepších firem si z Brna odvezli originální modrou pyramidu, kterou pro letošní ročník navrhl Zdeněk Lhotský a vyrobilo ji jeho Studio tavené skleněné plastiky v Pelechově.


Blog

RYCHLÝ KONTAKT

Tel.: +420 317 701 700
E-mail: stasto@stasto.cz
NON STOP SLUŽBA

Výdej zboží pro případ havárií:
+420 602 380 152